Hlavn strana | Novinky | Nstroje kvality | Poradenstv | Certifikace | Nabídky práce | Diskuse | Kontakt | Reklama













Hlavní strana

Internetový portál ikvalita.cz vznikl proto, aby umožnil snadný přístup k informacím v oboru řízení kvality. Je tedy určen předev¹ím manažerům kvality, inženýrům kvality, technologům, ale i kontrolorům kvality. Kromě úvodního seznámení s oblastí řízení kvality zde najdete zejména nejčastěji používané nástroje kvality včetně praktických příkladů a dle možností i odkazů na související stránky.

Ocenění portálu ikvalita.cz

Začátkem ledna 2010 jsem dostal email z Národní knihovny v Praze, který začínal: Vážený pane Lévayi, vybrali jsme Vámi vydávané stránky http://www.ikvalita.cz/ jako kvalitní zdroj, který by měl být uchován do budoucna a stát se součástí českého kulturního dědictví.... Tento email mě opravdu mile překvapil a považuji jej za ocenění mojí dlouhodobé snahy o popularizaci kvality. S Národní knihovnou jsem již uzavřel smlouvu o archivaci stránek portálu v rámci projektu Webarchiv. To znamená, že stránky ikvalita.cz budou zachovány i do budoucna.

Strategické systémy kvality

Mnozí z Vás již zaregistrovali, že jsem přeložil knihu Kennetha Imlera - Strategické systémy kvality. Autora jsem měl možnost poznat osobně nejprve ve Spojených státech amerických, později přijel i k nám do Hradce Králové, kde vedl korporátní interní audit. Kenova kniha je jiná. Je o zákaznících a jejich požadavcích, strategii a hodnocení systémů kvality. Je to kniha, která na českém trhu chyběla, a proto jsem se rozhodl ji přeložit - se souhlasem American Society for Quality. Více informací zde.

První virtuální předná¹ka

Internetový portál ikvalita.cz pro vás připravil PRVNÍ VIRTUÁLNÍ PØEDNÁ©KU na téma ØÍZENÍ PROCESÙ. Předná¹ka se uskutečnila v sobotu 28.4.2007 na těchto stránkách, ale v internetové verzi nebyla tak populární. Proto jsem se rozhodl, že předná¹ku poskytnu ve formátu PowerPointu, kdy si ji můžete spustit kdykoli chcete a jakou rychlostí chcete. Cena předná¹ky je ZDARMA. Takže neváhejte, klikněte a stáhněte si ji.



Poradenství

Poradenství mnoha zejména men¹ím a středně velkým firmám umožní pochopení systému kvality včetně ujasnění si jeho významu a způsobu implementace. Poradenské firmy jsou zastoupeny jednotlivci, ale i firmami s lep¹ím či hor¹ím renomé. Na této stránce si budete moci vybrat z nabídky některých z poradenských firem.





Shldnuto: 13682 x


  Pspvky:

Autor: Novák J. Datum: 2009-03-22 06:28:34

Dobrý den, pozorně jsem si pro¹el, virtuální předná¹ku pana Radka Levaye. Považuji ji za obecně zdařilou i když jak sám autor uvádí, opravdu velmi obecnou av¹ak výstižnou. Já sám momentálně zastávám pozici vedoucího kvality, a to co chci v mém přízpěvku potvrdit, jsou slova autora- jen málo manageru se dále vzdělává, a ne vždy chápou význam managementu kvality. Jsem certifikovaný auditor ISO/TS automotive,zde je situace jiná, ale v ostatních oborech činnosti "strojírenství", je obdobná zmíněnému hodnocení. Pokud jsem mohl zaznamenat- dělám ve strojírenství- pak sice není v mnoha případech životně nutné být certifikován, na ISO pokud nejde o státní zakázky, ale minimálně jej alespoò v základních zásadách dodržovat. Takto se podniku podařilo ztrojnásobit produkci a pro velký zájem zákazníků předev¹ím ze spolkových zemí Německa, jsme museli z kapacitních důvodů odmítat dal¹í růst produkce. V této chvíli je vždy hodně těch kteří se rádi bijí v prsa, a tak během krátké doby do¹lo k tlaku na zvy¹ování produkce, která se zečtyřnásobila, ale zároveò se začlo prohla¹ovat že žádný systém není třeba, že brzdí výrobu, a tak během krátké doby do¹lo k mimořádným událostem u výrobku, což nejspí¹e přivedlo zákazníka do velmi tíživé situace, a ten se obyčejně snaží přenést problém na dodavatele. Protože nejvy¹í manager včas nerozpoznal hrozící nebezpečí, a z managementu kvality se snažil udělat trafiku, lze situaci popsat jako krizovou. Jednodu¹e a krátce řečeno některé podniky nejspí¹ nepotřebují ani v¹eobecnou světovou krizi, aby se do krize firemní dostaly. Na¹těstí tu jsou je¹tě dříve odmítnutí zákazníci, ale to by se musel změnit přístup nejvy¹¹ího managementu ke kvalitě, jinak utečou také. S přáním hezkého dne Novák J.


Autor: IT Datum: 2012-01-22 22:11:04

Dobrý den, předná¹ku jsem si pro¹la a musím říci, že jsem si po letech osvěžila a obnovila některé souvislosti - takže hurá do práce. IT


Autor: qasnapetr Datum: 2012-08-10 11:19:11

... konečně jedny pořádné stránky! Po dlouhé době! Super jen tak pokračujte. Smekám...


Autor: Wensa Datum: 2013-06-12 17:58:24

Tak na tuhle stránku jsem narazil, protože ji použil jako odkaz diplomant ve své práci, na kterou provádím oponentský posudek. A nestačím čumět. Procesy se zabývám celý svůj život, a to co tady vidím, je - omlouvám se za výraz - průser jak mraky. Obecné kydy a je¹tě amatér¹tina jak Brno. Např. zde uvedená definice procesů není definicí!!! Pokud tohleto stačí na pochvalné reference a z firem Vás nevyhazují, tak je jasné, proč je na¹e ekonomika tam kde je. Problém je asi v tom, že kvalitní poradci nedělají takové pseudobombastické weby a lidé, kteří v tomto oboru potřebují informace, je najdou jen na podobných webech. Ach jo... :-(


Autor: Michael K. Datum: 2013-09-04 20:56:56

Ahoj Wensa: bohužel někteří lidé se nemohou věnovat tvorbou a postupem procesů, tak jako ty celý život :-), ale měl bych k tobě jeden dotaz proč nemůže být marketing jako proces? Toto mi nejde do hlavy, mě učili že a dokonce tvořili příklad zrovna na marketingu. A jen tak na okraj pouze vytvoření procesu na papírek není úplně v¹echno ;)


Autor: Michal - Liberec Datum: 2013-09-30 13:17:27

Wensa, Wensa, už z Tvé formy kritiky je jasné, že jsi tuto stránku a její poslání vůbec nepochopil. Ano, snaha někdy opravdu stačí, by» výsledek není třeba pětihvězdičkový. Založ vlastní web o procesu, rád se přiučím; vydej knihu, rád si ji koupím. Na druhou stranu, má¹ rozhodně právo na svou kritiku, by» je nicneříkající a prosycena sebedůležitostí.


Autor: OttoB Datum: 2013-12-17 08:28:14

Dobrý den, byl jsem nedávno vhozen do pozice managementu kontroly a kvality, jako popis nástrojů nebo jednoduché zobecnění, je tento web dobrý, pro definice nikoliv. Jsou zde mraky gramatických chyb i stylistických, co takhle napsat článek a ve Wordu dát jen kontrola pravopisu?


Autor: Macek Datum: 2014-04-19 21:12:06

Čekal jsem, že zde na webu třeba najdu nějakou diskuzi, kde si lidé z oboru kvality/technologie budou moci předávat poznatky a informace, jediné co jsem zde na¹el je „diskuze", která je s prominutím jeden velký bordel ve kterém se nikdo nevyzná, fórum by bylo určitě lep¹í. Celý web mi přijde jako promrhaný potenciál a ty informace, kterých se tu člověk dočte, nic nového nepřinesou. ©koda...


Autor: Jaroslav Datum: 2014-07-02 16:41:52

Čekal jsem že nástroje kvality rozvedete více do hloubky, což se nestalo. Tyto obecné věci si mohu přečíst na wikipedii. Chtělo by to ke každému nástroji vypsat vět¹í rozbor a jeden příklad z reálného života. Třeba popis FMEA a 8D je hrozně krátký a přitom se o tom dá vypsat spousta věcí.


Autor: kepca Datum: 2015-04-21 14:28:53

Prosím o radu co v¹e mám zahrnout jako interní auditor do ¹kolení Iso 9001 v rámci firmy při ¹kolení zaměstnanců v rámci ISO 9001


Autor: SV Datum: 2015-12-21 08:21:59

Pro kepca : Zkus třeba normu ISO 9001 :-) A pak se člověk může divit, že to u nás s kvalitou vypadá tak, jak vypadá, když takoví lidé mají dělat interní audity nebo ¹kolit...


Autor: M@rtin Datum: 2016-05-01 19:57:09

Taky bych se přikláněl k ISO 9001 :D


Autor: Jakub T. Datum: 2019-06-11 15:16:35

Dobrý den, prosím o radu. Dodavatel z USA nám dodal do firmy malý lis společně s návodem k použití a ES prohlá¹ením o shodě. Zařízení ve výrobě již rok používáme. Po roce jsme si nechali udělat od TUV kontrolu zařízení. Zjistili že ES prohlá¹ení neodpovídá a návod k použití je také zcela nevyhovující. Můžeme používat zařízení než dojde k nápravě těchto chyb nebo je na¹í povinností zastavit na zařízení provoz? Děkuji za radu.


Autor: Jakub T. Datum: 2019-06-11 15:17:14

Dobrý den, prosím o radu. Dodavatel z USA nám dodal do firmy malý lis společně s návodem k použití a ES prohlá¹ením o shodě. Zařízení ve výrobě již rok používáme. Po roce jsme si nechali udělat od TUV kontrolu zařízení. Zjistili že ES prohlá¹ení neodpovídá a návod k použití je také zcela nevyhovující. Můžeme používat zařízení než dojde k nápravě těchto chyb nebo je na¹í povinností zastavit na zařízení provoz? Děkuji za radu.


Autor: Daniel MRÁZ Datum: 2020-04-20 17:10:49

Va¹e stránky sleduji už několik let. Velice srozumitelné, užitečné. Děkuji



  Nov pspvek:
 
  Autor: (max. 30 znak)
 
    Zadejte pspvek:
 
  Zde napiste slem nula.