Hlavn strana | Novinky | Nstroje kvality | Poradenstv | Certifikace | Nabídky práce | Diskuse | Kontakt | Reklama













Odborná literatura

Zde najdete seznam dostupné odborné literatury z oboru managementu kvality. Nejde sice o kompletní výčet, ale jde o literaturu, která jistě pomůže při výběru vhodné literatury nejen začínajícím kvalitářům, ale i ostříleným profesionálm.

Strategické systémy kvality

Autora jsme měl možnost poznat osobně nejprve ve Spojených státech amerických, později přijel i k nám do Hradce Králové, kde vedl korporátní interní audit. Kenova kniha je jiná. Je o zákaznících a jejich požadavcích, strategii a hodnocení systémů kvality. Je to kniha, která na českém trhu chyběla a proto jsem se rozhodl ji přeložit a vydat - se souhlasem American Society for Quality. Objednávky a více informací naleznete zde. Náhled knihy s úvodními kapitolami.

Moderní management jakosti

Kniha zku¹ených autorů a předních domácích odborníků přiná¹í přehled základních principů a koncepcí moderního managementu jakosti i klíčových aspektů této významné součásti podnikového řízení. Představuje postupy, metody a nástroje využitelné v práci vrcholových manažerů, ve fázích návrhu a vývoje produktů, nakupování, při vlastní realizaci výrobků a služeb, stejně jako ve fázích spojených s dodáváním produktů zákazníkům. Průřezovými oblastmi jsou ekonomické úvahy spojené s managementem jakosti, rozvojem znalostí zaměstnanců, aplikace tzv. procesního přístupu k managementu jakosti, popis forem přezkoumávání výkonnosti systémů managementu jakosti, metodologie zlep¹ování, předpoklady dosahování podnikové excelence a rozvojové trendy managementu jakosti. Výklad jednotlivých kapitol je doprovázen příklady dobré praxe.
Vydal Management Press, 2008

Statistické metody pro zlep¹ování jakosti

Kniha je určena podnikatelům jako základní učebnice pro aplikaci metod, které jsou v současné době vyžadovány normami i odběrateli pro moderní řízení kvality. Zabývá se celým výrobním cyklem od předvýrobních etap až po výrobní fázi hodnocení, doplněno tabulkami, ukázkovými příklady a obrázky.
Vydal Montanex, 2000

Management kvality, environmentu a bezpečnosti práce

Obsahem nové knihy kolektivu zku¹ených autorů a předních domácích odborníků je předev¹ím výklad manažerských systémů zaměřených na kvalitu, environment a bezpečnost práce, jak vyplývají z požadavků mezinárodních norem ISO 9001, 14 001 a OHSAS 18 001. Přiná¹í podrobné informace o legislativní úpravě předmětné problematiky a o nejdůležitěj¹ích metodách a technikách používaných při zaji¹»ování kvality, environmentu a bezpečnosti práce. Kniha je určena pracovníkům podnikové praxe, kteří mají zavádět nebo udržují tyto manažerské systémy, a také studujícím V© a VO©. Vy¹lo s přispěním společnosti ©koda Praha, a. s., a České společnosti pro jakost.
Vydal Management Press, 2006

Jednodu¹e kvalita

Knihu si autor Ing. Chalouka vydal sám a obsahuje tyto části: Integrovaný management = kvalita x produktivita x logistika; Kvalita výrobku; Kontrola výrobku měřením; histogram, indexy způsobilosti procesu, SPC; Kontrola výrobku srovnáváním; statistická přejímka srovnáváním; Co to je systém jakosti; Požadavky jednotlivých prvků systému jakosti; Příčiny Potěmkinových vesnic; Rozdíl mezi auditem systému, procesu a výrobku; Zlep¹ování jakosti; metodika, Ishikawův diagram, Paretův graf, Poka-Yoke.
Vydal Ing. Chaloupka, (neuveden rok vydání)

Management jakosti

Tuto knihu jsem ani pořádně nerozčetl neb se mi nelíbila již od začátku. Nemohu doporučit...
Vydal Victoria Publishing, 1994

Plánování a neustálé zlep¹ování jakosti

Jde o knihu, kterou jsem si před státnicemi hodně pročítal a její obsah považuji za pro praxi použitelný. Tuto knihu mohu doporučit.
Vydal Computer Press, 2001




Shldnuto: 5777 x


  Pspvky:

  Nov pspvek:
 

  Autor: (max. 30 znak)
 
    Zadejte pspvek:
 
  Zde napiste slem nula.